tiistai 5. lokakuuta 2010

Ja taas kerran punktio.

Meitä olikin aika lailla siellä punktiojonossa tänään ja me oltiin toiseksi viimeisiä. Jouduttiin siis odottelemaan aika lailla, vaikka nopsaan se odotusaika meni. Itse punktiokin meni nopsaan, vaikka hoitsu ensin yritti saada kanyyliä ihan väärään suoneen ja nyt sen suonen tienoilla ja pitkälle kumpaankin suuntaan on ihan älyttömän kipeä mustelma ja se pistoskohta on turvonnut. Mullahan on siinä siis pitkä leikkausarpi vuodelta 2004 ja hermotkin menee vähän omia uusia reittejään. Seuraavaksi se kokeili sitä suonta, joka aina ennen on ollut käytössä ja siihen se sitten meni, eikä yhtään kipuile. Suonet oli kyllä aika kadoksissa tällä kertaa, joten ei mikään ihme, ja siitäköhän johtuen myöskään lääkkeet ei humahtanu samalla lailla. Ei se nyt mikään ultrakipeä kokemus tälläkään kertaa ollut, mutta selkeästi erilainen kuin aiemmat. En pystynyt rentoutumaan samalla lailla kuin aiemmin ja piti ihan keskittyä, ettei unohda hengittämistä.

Jälkeenpäin sitten torkuin jokusen hetken. Saldoksi saatiin komeat 6 munasolua (tulos, joka kyllä kalpeni verhontakaiselle 22 solulle..) ja ne siis vain vasemmalta puolelta, kun oikea oli kieltäytynyt yhteistyöstä kokonaan.

Siirtopäiväksi tuli nyt sitten perjantai, kasvattelevat niitä nyt sitten vuorokauden pidempään, mikä onkin ihan hyvä. Yksi päivä jännitettävää vain enemmän, tietysti pelkään puhelimen soivan huomenna tai torstaina. Perjantaina muuten aloitan sitten luget jo aamulla ennen siirtoa.

Nyt sohvalle makoilemaan, istuminen ei tee hyvää, vaikkei nyt juurikaan särje, ainakaan mahaa. (Rannetta kyllä siitä kanyylinyrityskohdasta.) Suukin on vielä ihan kuiva ja pölisevä särkylääkkeen takia. Pakkasessa onkin jätskiä odottamassa kuivasuista toipilasta. ;)

2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

No, eipä ollut kovin kiva kokemus tuon kanyylin kanssa... Onneksi punktio ei kuitenkaan sattunut ihan tuhottomasti!

6 solua on ihan hyvä saalis - ajattele, puolet enemmän kuin minulla viimeksi :-)

Nyt on sulla hurjan jännittävät päivät edessä... Tämä on melkein koko hoidon pahin vaihe, mutta onneksi ei kestä kovin pitkään.

Todella isoja megapeukutksia nyt niille kuudelle solulle!!

Willow kirjoitti...

Kiitos Tuuli taas kerran. :)

Kyllähän tuo kuusi on hieno lukema, varsinkin vielä yhdeltä puolelta! Salaa toivon, että pakkaseenkin saatais tyyppejä nyt. :E

NYT sinne sohvalle kera jätskin. :D