lauantai 22. toukokuuta 2010

Krääh.

Oon ehkä saanu jotenkin tilanteen jo hyväksyttyä. Ärsyttävintä on se, että kaikki piikit ja kivut olivat turhia. Rahanmenoa ei nyt viitsi edes laskea, kun maksukatto oli lääkkeiden osalta täynnä. Joku alitajunta oli tuumannu, et ostetaan Luget sit vasta pe ja eihän niitä sitten tarvinut edes ostaa. Viimeksi ostin ne samalla kuin Pregnylin.

Maanantaina verikokeisiin. Tutkivat onko jossain kromosomissa translokaatiota, jos se aiheuttaa tän. Äh. Jos ei, niin sit kokeillaan vielä kierros Menopurilla. Sekin tosin sitten vasta syksyllä, koska kesätauot ja muut ihanat asiat tässä välissä. (Inhoon sitä, että joutuu oottamaan aina vaan ja sit on vielä jotain typeriä kesätaukoja ja joulutaukoja).

Vuosi sitten ajattelin, että tästä kesästä tulee helteinen, koska mulla ois yks maha kasvatettavana. Nyt ajattelen ihan samaa tulevasta kesästä. Fffft.

Miten pettynyt sitä taas on ollut itseensä ja tuntuu, että kaikki muut ajattelevat sun olevan epäonnistunut yksilö. Luulen, että se loistaa kilometrin päähän ja ei tee mieli edes ihmisten ilmoille. Jokaista pallomahaa tekis mieli potkaista (ei sillä, että se ois tän mahan omistajan vika, että hän on raskaana, vaan se, että pallomahan näkeminen tekee vaan ihan hemmetin kipeää.) Nyt niitä rantapalloja on tuntunut olevan ihan hirvittävästi liikkeellä! Niitä, jotka ovat saaneet sen alulle, kun meillä epäonnistui ensimmäinen hoito. Thanks World! Olishan se ollu ihan liikaa pyydetty, että joku asia ois voinu sujuu helposti!!

Onko tää nyt niin, että syy on sekä miehessä, että naisessa? Huraa... No, kun ei olla tarpeeks tässä odoteltu, niin odotellaan seuraavaks pari kk niitä verikokeiden tuloksia. Katselin tuossa toissailtana vähän jo asiaa luovutetuista munasoluista/alkioista ja adoptiosta. Viimeksimainittu ahdistaa jo pitkän odotusaikansa, kalliin hintansa ja mun pitkän masennuskauden takia. En jaksais millään ruveta puimaan jälkimmäistä läpi enää. Mut askel kerrallaan, ei ehkä kande vielä siirtyä noihin.

(Ps. Kyllä sitä on kokenut tosi paljon kiukkua lapsellisia lapsettomia kohtaan. Itse ei ole saanut sitä ensimmäistäkään, joten ei osaa suhtautua sellaiseen, jolla jo lapsi on, mutta se lapsettomuus kohdistuu lapselle sisaruksen saamiseen. Toisilla ei ole sitä ainuttakaan ja miksei osata sitten nauttia siitä, että edes se yksi on saatu alulle ja ulos asti. Ehkä joskus ymmärrän tämän, mutta just nyt en. Anteeksi heille siis. Anteeksi, että se tekee niin kipeää minulle juuri nyt.)

6 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Halauksia ja voimia sulle, Willow... Nämä pettymykset on raskaita kestää, ja just kaikkein pahinta on odottelu. Kuukausikin on pitkä aika- koko kesästä nyt puhumattakaan. Ja tuntuu todella takaperoiselta, että koko klinikka vetäytyy kesätauolle. Esim. Englannissa ei näin ole, kun ihmset pitää lomia pitkin vuotta - ei just kollektiiviesti heinäkuussa, kuten joku sopulilauma. Muakin alkoi risomaan, kun puhuin eilen puhelimessa yhden ystävän kanssa, joka on miettinyt, että haluaako kolmannen lapsen. Oli kuulemma puhunut siitä lähikaupassa jollekin kauppialle, ja kauppias oli sanonut, että on oikein antaa elämääl lahjana, kun on sen itsekin lahjaksi saanut. Kyseessä oli todella läheinen ystävä, joka soitti tsempatakseen meidän ainokaista solua, mutta jotenkin ei vain tajunnut, miten hurjalta kuulosti... Kyllä meillä on kestämistä :-(

Willow kirjoitti...

Kiitos Tuuli.

Ja kyllähän sitä elämää antais, jos vaan annettais antaa! Pffft! Tasan ei mee nallekarkit..

Annika kirjoitti...

Mulla kans tuntuu todella pahalta nähdä pallomahoja. Katson niitä aina pahalla silmällä, kun mahan omistajat eivät huomaa. Eilen viimeksi olisi tehnyt mieli vähän tönäistä ohimennessäni, kun tuntui olevan tiellä mahoineen. Omat tunteet tuntuu aivan kamalilta ja järjettömiltä, mutta niille ei voi mitään. Mieskin aina hokee, että ei ole meiltä pois että toisia ihmisiä onnistaa.

Meillä lapsettomuutta takana hieman yli 3 vuotta. Elokuussa edessä on ensimmäinen inseminaatio. Sitä kokeillaan 4 kertaa. Olemme jonossa IVF:ään ja aika-arvio on 11/2011. Meissä molemmissa on vähän vikaa. Minulla ovulaatio-ongelmia ja miehen siittiöistä suurin osa on paikallaan liikkuvia tai liikkumattomia ja liian suuri prosentti epämuodostuneita.

Willow kirjoitti...

Mä käännän vain katseen pois. Mut silti ne vaan suorastaan hyppää silmille kulman tai hyllyn takaa. Ei vaan viitsisi linnoittua kotiinkaan sen takia, että tekee niin kipeää nähdä onnistuneita.

Tsemppiä teille Annika! Sitä ja rutkasti onnea tarvitaan!

Netta kirjoitti...

Ymmärrän totaalisesti ja täysin tunteesi. Pallomahojen näkeminenkin tuntuu pahalta, vaikka mies hokee samaa kuin Annikan mies. Eihän se ole meiltä pois, ei. Kaiken lisäksi nyt on ollut ihan hirvittävää pallomahakautta. Kohta on mennyt kokonainen vuosi ja jokaikiselle kuukaudelle on tullut vähintään kaksi raskausuutista tai vauvaa. Kyse ei ole edes mistään puolitutuista vaan läheisistä, kavereista, kollegoista.

Meillä takana kaksi vuotta lapsettomuutta. Viimeisen puolen vuoden aikana tehty 3 x IVF/ICSI ja 2 x PAS, joista viimeisin nega tällä viikolla. Ongelma meillä munasolujen laadussa (kahdessa ekassa hoidossa vain yksi siirrettävä) sekä ilmiselvästi kiinnittymisessä. Lujille ottaa ja odotuksen odotus jatkuu ja jatkuu.

Willow kirjoitti...

Ei se oo pois ei. Silti kateus, tuo kavala tunne, alkaa järsiä.

Voispa vaan odottaa.. Muttakun pitää odottaa odottamista!

Tsemppiä ja jaksamista sullekin Netta.