keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kassillinen hormoneja 4,50€

Terveisiä taas hoidon ensikäynniltä Naistenklinikalta. Käynti meni hyvin ja tuli ihan hyvä mieli muutenkin hoidon suhteen. Olivat kuulemma professoria myöten ihmetelleet, miksi en muni kunnolla ja vastausta vaille olivat jääneet. Eli periaatteessa edelleen minussa ei ole mitään fyysistä eikä hormonaalista vikaa, mutta jossain vain mättää silti. Sain myös psykologiajan Kätilöopistolle, jossa siis ottaa vastaa kätilö/psykologi näiden asioiden tiimoilta. Jee! Ja tästä tulee vain normi poliklinikkamaksu n. 27 euroa. Se aika on ensi viikon torstaina. (Äitiyspolilla, what a pain..)

Hormonit vaihtuivat alkuosastaan kokonaan. Synarelaan ei oikein olla luotettu enää annosteluongelmiensa takia, joten sumute vaihdettiin Suprecuriin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sumuttelua tapahtuukin aiemman kahden sijaan kolme kertaa vuorokaudessa 8 tunnin välein. Tämä aiheuttaa ärtymystä huonon nukkumiseni takia (unet jää väkisinkin 7 h/yö), mutta toisaalta olen kyllä iloinen siitä, että saan useammin tehdä jotain tämän hoidon eteen. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta nämä asiat ovat pienestä kiinni. :D

Pistoshormoni on sitten tosiaan Menopur ja sen ohjeet saan 2 viikon kuluttua. Menopurissa on Puregoniin verrattuna vielä toista hormonia, jonka pitäisi vaikuttaa munasolujen kypsymiseen ja juurihan se on ollut ongelmana.

Sitten vielä Pregnyl. Näistä kolmesta maksoin yhteensä 4,50 euroa lääkekaton ylittyessä jo tammikuussa. Lugesteronit jätin vielä apteekkiin, eihän niitä viimeksikään tarvittu..

2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Kiva, kun hoito lähti käyntiin! Ja hyvältä kuulostaa tuo lääkkeiden vaihto. Itsellä meinasi mennä päreet ensimmäisen hoidon jälkeen, kun tarjottiin edelleen Puregonia, vaikka koko hoito meni puihin. Vaadin silloin Menopuria, ja oikeassa olin. Tämänhetkinen lääkärini sanoi, että osalla naisista on puutosta tuosta Menopurin sisältämä hormonista, mutta koska suurimmalla osalla ei ole, niin Puregonia kokeillaan ensin. Toivottavasti saat nyt parempia tuloksia! Ja kiva kun menet psykologillekin. Et ole sitten ihan yksin uuden hoidon keskellä.

Willow kirjoitti...

Minä en olisi toisella kerralla edes tajunnut vaatia lääkkeenvaihtoa. Ajattelin, että huono saalis johtui vain liian vähästä Puregon-määrästä. Toivottavasti nyt tuo lisähormoni toisi vielä kypsät munasolutkin! :) Viimeksihän munasolumäärä oli jo parempi, vaikka parempaan suoritukseen kykenee lähestulkoon kuka vain.

Onneksi nuo ampullit eivät enää jännitä, kun Pregnylin kanssa on jo tullut muutaman kerran harjoiteltua.